Επισκευές υπολογιστών και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα!

9 01 2010

Για την τελευταία έκδοσή του άρθρου επισκεφτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδας μας. Δείτε το Ανανεωμένο άρθρο.
Επισκεφτείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα μας, όλα τα τελευταία νέα και βοηθήματα από τον χώρο της Τεχνολογίας. www.ask2help.gr

Πόσες φορες έχουμε απευθυνθεί σε τεχνικό για ένα ασήμαντο ή σημαντικό πρόβλημα του υπολογιστή μας…

Είμαστε όμως σίγουροι ότι θα διορθωθεί το πρόβλημα και δεν θα δουν προσωπικά δεδομένα, όπως φωτογραφίες, κωδικούς πρόσβασης, κλπ…

Μέτα από μια ερευνα που διενέργησε το Βρετανικό κανάλι SkyNews, αποκάλυψε πως τεχνικοί καταστημάτων υπολογιστών στη Μεγάλη Βρετανία, μετά την επισκευή των υπολογιστών, και χωρίς αδεια από τους πελάτες, βλέπουν και αντιγράφουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πελατών, όπως φωτογραφίες, video καθώς και λογαριασμούς απο online υπηρεσίες (web banking, email, facebook κ.α.)

Για να ανακαλύψουν τα όσα γίνονται κατά την επισκευή τον υπολογιστών, οι δημοσιογράφοι εγκατέστησαν σε ένα laptop, ειδικό λογισμικό(software), το συγκεκριμένο πρόγραμμα καταγράφει τα πάντα από την webcam του laptop καθως τι αρχεία βλέπει, τι προγράμματα εκτελεί, ότι κάνει στο συγκεκριμένο laptop ο τεχνικός.

Το βίντεο τα λέει όλα…

Πηγή: SkyNews


Ενέργειες

Information

2 Σχόλια

9 01 2010
Eirini

Βασικα και καποιος απομακρυσμενα μπορει να τα κανει ολα αυτα μεσω του ιντερνετ. αλλα και οι τεχνικοι? ελεος!

10 01 2010
Darien

Όταν τον πας σε τεχνικό και τον αφήνεις, μπορείς να βγάλεις τον δίσκο και να τον κρατήσεις. Αν θέλει να δοκιμάσει οτιδήποτε ο τεχνικός, ας βάλει δικό του δίσκο πάνω. Βέβαια, εξαρτάται τι σοϊ επισκευή θες να σου κάνει.

Σχολιάστε