Facebook: “Διαγραφή” διάρκειας 16 μηνών

17 10 2010

Αρκετές φορές διαβάζουμε πως το Facebook κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, το οποίο ισχύει και στην περίπτωση των φωτογραφιών που ανεβάζουμε στο Facebook.

Τι γίνεται στην    περίπτωση που θα ανεβάσετε μια φωτογραφία σας στο Facebook και μετά αποφασίσατε πως θέλετε να την ξεφορτωθείτε για διάφορους λόγους. Η φωτογραφία παραμένει στο Facebook ακόμα και αν την διαγράψατε από τον λογαριασμός σας.

Σύμφωνα με την Jacqui Cheng από την Ars Technica , η οποία είχε διαγράψει την φωτογραφία της από το Facebook τον Μάιο 2009 και μετά από 16 μήνες η φωτογραφία ήταν ακόμα στο Facebook , αν και είχε αφαιρεθεί το αντίστοιχο link της φωτογραφίας, αλλά το Facebook δεν μπήκε καν στον κόπο να διαγράψει την φωτογραφία από τον διακομιστή.

Οπότε οποίος ήξερε το link που οδηγούσε στην φωτογραφία μπορούσε να το δει και μετά από 16 μήνες. Να τονιστεί πως δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Facebook, σχετικά με το χρόνο που χρειάζετε για να γίνει οριστική διαγραφή του υλικού από τους διακομιστές.

Μια φιλική συμβουλή, προσέχετε τι φωτογραφίες ανεβάζετε στο Facebook , μην βρεθείτε προ εκπλήξεως αργότερα.

via


Ενέργειες

Information

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: